Skip to main content

Het chamlon verhaal

Geïnspireerd door een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Chamlon gaat terug tot 1854, Lamberts vader was ondernemend en had rond 1820 verschillende bedrijven in Oisterwijk: een herberg, een herberg waar paarden konden uitrusten en waar gewisseld werd. En een zadelmakerij. Zijn zoon Lambert vond de kwaliteit van het leer dat uit Waalwijk kwam maar zo-zo. Dus ging hij daar wonen. Hij leerde looien en begon toen zijn eigen leerlooierij.

Wim Mombers was de laatste telg in de 100 jaar oude leerlooierij L. Mombers NV. In 1975 sloten de deuren van het leerlooiersbedrijf L. Mombers definitief. Wim Mombers maakte indruk met de uitvinding van de synthetische zeem. “Het was zelfs beter dan een leren zeem.” Op het terrein van de oude leerlooierij aan de Beroemde Langstraat in Waalwijk startte hij een nieuw bedrijf, Mombavlies BV.

In 1990 kocht de familie Van Der Maas & Logtenberg het bedrijf Mombavlies en verplaatste de productie naar een nieuwbouwfabriek in het kleine stadje Ootmarsum in Twente. Ze hebben het bedrijf Mombavlies omgedoopt tot Chamlon BV. Aan het begin van het jaar 2000 ontwikkelde Chamlon de eerste microvezel-PU doek en werd een toonaangevende fabrikant van slimme schoonmaakartikelen.


Gedreven door passie

In 2014 kreeg ik de kans om het bedrijf van mijn ouders voort te zetten. Van oorsprong ben ik chemisch technoloog en heb ik een sterke passie voor productontwikkeling. Gebaseerd op de overtuiging dat huishoudelijke producten geen minderwaardige producten zijn en schoonmaakgereedschap van goede kwaliteit tijd zal besparen voor meer levensvreugde, ben ik samen met mijn team begonnen met het herdefiniëren van onze markt, om schoonmaakgereedschap naar een hoger niveau te tillen en onze klanten de mogelijkheid te bieden de beste business te bouwen. Vanuit een unieke productontwikkelingsbenadering ontwikkelen we hoogwaardige producten, innovatieve productietechnologieën en innovatieve slimme technologie.

Pieter van der Maas


Onze Technologie

Het Verschil Zit Hem in de Details

Het hart van onze producten

Chamlon vervaardigt haar producten door gebruik te maken van in-company ontwikkelde productietechnologieën. De meeste van deze technologieën zijn op maat gemaakt voor het effectief produceren van functionele en hoogwaardige schoonmaakproducten. We willen ervoor zorgen dat onze producten de functionaliteit bieden die het belangrijkst is voor de gebruiker. Tegelijkertijd richten we ons op de duurzaamheid, de gebruiksduur en de betaalbaarheid van onze producten. Het optimaliseren van de functionaliteit, de duurzaamheid en de gebruiksduur, onderscheidt onze producten.

Een kijkje in onze fabriek, waar de magie gebeurt...
Klantspecifiek maatwerk op elk niveau
We gebruiken duurzame materialen van hoge kwaliteit

Kwaliteit wint uiteindelijk altijd...

Een kwaliteitsgedreven mindset is naar onze mening de sleutel tot succes op de lange termijn. We richten ons op de dingen die er het meest toe doen.

Wil je weten wat wij met goede kwaliteit bedoelen?

Neem contact met ons op en we sturen je graag gratis monsters toe. Probeer gewoon onze producten en u zult leren wat we bedoelen als we zeggen dat kwaliteit altijd wint.


Onze Waarden

Onze waarden ondersteunen
onze bedrijfscultuur

Inzet

Inzet leidt tot resultaat, aanpakken, schouders eronder en gaan

Klant Centraal

De klant staat centraal bij alles wat we doen

Gelijkwaardigheid

Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden

Betrokken

Wij zijn betrokken bij ons werk, onze producten, onze klanten en naar elkaar

Kwaliteit

Wat we doen, doen we goed! Kwaliteit wint altijd

Verfrissend

we denken vooruit, staan open voor verandering en innoveren

Samenwerken

We doen het samen en helpen elkaar, ieders bijdrage is even belangrijk

Nadenken

Eerst denken, dan doen